دکتر ترودی استاد دانشگاه و نویسندهٔ کتاب «فراگیری افسرد گی» معتقد است فرهنگ سوداگرانه دستآوردی جز افسردگی ندارد، چرا که این فرهنگ، بشر را بهعنوان یک شرکت خصوصی تصور میکند که پیوسته و یکتنه با سایر شرکتهای خصوصی جامعه در رقابت است.
نکتهی مهم این است که در هر دو گروه اجتماعی بازنده و برنده افسردگی شایع است؛ آنها که برنده شدهاند تازه درمییابند که برای نگهداری و رشد بیشتر دستآوردهای خویش باید بر ظرفیت و همت خود بیافزایند، تلاش بیشتری کنند و چهرهٔ جدیدتر و دارایی بیشتری به دست آورند. از سوی دیگر، خیل عظیم بازندگان و کسانی که از قطار ثروت و شهرت عقب افتادهاند نیز، نمیتوانند آنچه هستند و میتوانند باشند را بپذیرند و همهٔ وجودشان با یاسی شرمآور آکنده میگردد.
اسطورهٔ مدرن بشر این است که ما قادر به تصحیح و رشد هستیم؛ ما بدین خاطر با افراد دیگر رقابت نمیکنیم که قضاوت و نگاه دیگران برایمان مهم است، بلکه رقابت میکنیم تا خود را در معرض آزمایش خویش قرار دهیم و بتوانیم بر حد تواناییهایمان بیافزاییم.
از دید دکتر «ترودی دهو» افسردگی بشر معاصر، نتیجهٔ از دست دادن انرژی روحی و روانی است؛ به عبارتی دیگر، انرژی متعادلکنندهٔ بشر در مسابقهٔ پوچ و ناتمام اقتصاد سوداگرانه به هدر میرود. در این سیستم اقتصادی، کسی افسرده است که قدرت و انگیزهٔ حرکت به سمت بیشتر و بالاتر و بزرگتر را از دست داده است.
In 2009, Trudy Dehue, author of the ‘De depressie epidemie’ won the Eureka Oeuvre prize for the best oeuvre in the field of scientific communication
No comments:
Post a Comment